Rasul - Marockansk lertvål i bitar.

176001

Ny

Rasullera, den mildaste och mest naturliga schampo/tvål man kan använda!

Mer detaljer

Denna vara är tillfälligt slut.

99 kr

Handla tryggt och säkert!
Handla tryggt och säkert!

Från 34 kr per månad.
  • 128 kr - Köp nu betala om 3 månader (räntefritt)
  • 34 kr - Dela upp betalningen på 24 månader

Mer information

Rasultvål är den mildaste och den mest naturliga schampo/tvål man kan använda! Tillsammans med lite vatten ger rasul ett mjukt tvålskum som är milt mot huden, håret och hårbotten. Kan användas både för hårtvätt och över hela kroppen. 

Rasul består av stevensit-lera från Atlasbergen i Norra Afrika, som har har brutits i över 1 000 år. Rasul är rikt på mineraler, har ett naturligt Ph-värde på 6 och består av samma grundämnen som hår och hud. Namnet rasul kommer från uttalet av ordet Ghassoul, som betyder “att tvätta”.

Tillsammans med lite vatten ger rasul ett mjukt tvålskum som är milt mot huden. Kan även användas både för hårtvätt och över hela kroppen, som rakskum eller som rengörande mask mot oren hy.

 

Användning

Som tvål: Ta bara en bit i handen, lös upp den i lite vatten och den förvandlas sakta till tvål.  Använd som tvål till händer och hela kroppen. 

Som schampo: Blöt upp några bitar tillsammans med ljummet vatten i en skål (lika delar vatten och lera). Låt stå ca 5 minuter och rör sedan om tills du har en slät ganska rinnig lera. Du bestämmer själv konsistensen med mängden vatten du tillsätter. Gnid mellan händerna tills ett litet skumm uppstår och kornen löses upp ( försäkra dig om att du löddrat upp ett litet skumm för att inte skada hårstråna med lerpulver), applicera i håret och tvätta. Låt sitta en stund enligt följande:

Fett hår: 10-20 minuter 
Normalt hår: 5-15 minuter
Torrt hår: 5-10 minuter      

Många upplever att de inte ens behöver använda balsam efteråt! Beroende på din hårtyp kan du lägga till upp till en tesked arganolja för att förbättra balsameffekten. När ditt hår vant sig vid rasul går det snabbare och lättare att tvätta ur håret.

Som rengörande ansiktsmask för oren hud: Blöt upp några bitar tillsammans med ljummet vatten i en skål. Låt stå en stund och rör sedan om tills du har en slät ganska fast lera. Du bestämmer själv konsistensen med mängden vatten du tillsätter. Låt verka på ansiktet i 5-15 minuter.

 

Innehåll:
450 gram marockans tvållera av stevensit-lera från Atlasbergen i Norra Afrika. Inget annat.

Vi rekommenderar:

Andra köpte även: