Rasulpulver - Marockansk lertvål.

MU140054

Ny

Rasullera i form av pulver, den mildaste och mest naturliga schampo/tvål man kan använda!

Mer detaljer

Finns i lager

119 kr

Handla tryggt och säkert!
Handla tryggt och säkert!

Från 35 kr per månad.
  • 148 kr - Köp nu betala om 3 månader (räntefritt)
  • 35 kr - Dela upp betalningen på 24 månader

Mer information

Rasultvål är den mildaste och den mest naturliga schampo/tvål man kan använda! Tillsammans med lite vatten ger rasul ett mjukt tvålskum som är milt mot huden, håret och hårbotten. Kan användas både för hårtvätt och över hela kroppen. 

Rasul består av stevensit-lera från Atlasbergen i Norra Afrika, som har har brutits i över 1 000 år. Rasul är rikt på mineraler, har ett naturligt Ph-värde på 6 och består av samma grundämnen som hår och hud. Namnet rasul kommer från uttalet av ordet Ghassoul, som betyder “att tvätta”.

Tillsammans med lite vatten ger rasul ett mjukt tvålskum som är milt mot huden. Kan även användas både för hårtvätt och över hela kroppen, som rakskum eller som rengörande mask mot oren hy.

 

Användning

Blanda ca en matsked rasulpulver med knappt två matskedar vatten och låt svälla någa minuter. Detta räcker till ca en hårtvätt eller kroppstvätt. Gör man större mängder håller blandningen i en till två veckor i burk med lock.

Som tvål: Gnid mellan händerna tills ett litet skumm uppstår och kornen löses upp och tvätta sedan kroppen.

Som schampo: Gnid mellan händerna tills ett litet skumm uppstår och kornen löses up, applicera i håret och tvätta. Låt sitta en stund enligt följande:

Fett hår: 10-20 minuter 
Normalt hår: 5-15 minuter
Torrt hår: 5-10 minuter      

Många upplever att de inte ens behöver använda balsam efteråt! Beroende på din hårtyp kan du lägga till upp till en tesked arganolja för att förbättra balsameffekten. När ditt hår vant sig vid rasul går det snabbare och lättare att tvätta ur håret.

Som rengörande ansiktsmask för oren hud: Applicera och låt verka på ansiktet i 5-15 minuter.

Innehåll:

440 gram marockans tvållera av stevensit-lera från Atlasbergen i Norra Afrika. Inget annat.

Vi rekommenderar:

Andra köpte även: