Jojobaolja EKO från MacUrth 250 ml

MU125020

Ny

Ekologisk jojobaolja helt utan tillsatser. Underbar som hårolja då den återfuktar på djupet. Kan även användas som kroppsolja, ansiktsolja, nagelolja och makeup remover.
250 ml, plastflaska med pump.

Mer detaljer

Finns i lager

269 kr

Handla tryggt och säkert!
Handla tryggt och säkert!

Från 42 kr per månad.
  • 298 kr - Köp nu betala om 3 månader (räntefritt)
  • 42 kr - Dela upp betalningen på 24 månader

Mer information

Denna ekologiska, kallpressade jojobaolja kan användas överallt som t ex hårolja, hårinpackning, kroppsolja, ansiktsolja, nagelbandsolja eller makeup remover. Oljan är en halvfet, närande vaxolja med en molekylstorlek som kan tränga in i hår- och hudceller. Tillför näring till hår, hud och naglar. Skyddar mot kyla och frost om vintern.

Vegetabiliska oljor kan delas in i två grupper - penetrerande och förseglande. Båda kan hjälpa dig med fuktbalansen i håret.

Förseglande oljor stänger inne den fukt man redan har i hårstrået så att den inte avdunstar direkt - den håller alltså kvar den fukt man redan tillfört. Jojobaolja - som i själva verket är en vegetabilisk vax - är en förseglande olja som också är en fantastisk glansgivare.

Användning:
Som hårolja i torrt hår - använd ett par droppar som finish för att ge glans, motverka friss och hålla inne fukt.

Som hårolja i vått hår - applicera ett par droppar i topparna/längderna direkt i duschen efter att du har sköljt ur ditt balsam.

Som hårinpackning - applicera ca en matsked i torrt hår genom att massera in lite olja i taget i händerna och applicera i hela håret  (undvik närmast hårbotten). Ta på en duschmössa eller vira plastfolie runt håret och sedan en varm handduk, mössa eller en Hair Therapy Wrap ovanpå. Värme öppnar upp fjällskiktet så att oljan kan penetrera hårstrået. Låt verka 20-40 min och tvätta sedan ur med shampo och balsam som vanligt.

  • Tillsätt till ditt vanliga balsam eller inpackning för en vårdande och glansgivande effekt.
  • Som kroppsolja, gärna på fuktig hud direkt efter dusch eller i badvattnet.
  • Smörj på torra nagelband, armbågar och andra torra partier.
  • Som fukt och näring till ansiktet, istället för eller tillsammans med ansiktskräm. Särskilt bra till blandhy!
  • Använd som makeup remover. Funkar perfekt för att rengöra hyn och ta bort ögonmakeup! Massera in på ansikte och hals, ta en liten mängd och massera försiktigt på varje öga. Avsluta med att blöta bomullspads, krama ur och dra sedan bort smutsen och oljan från ansiktet med padsen. Nu är du ren och återfuktad!

Certifierad av Ecocert. MacUrth jojobaolja är utan tillsatser av något slag. Förvara gärna oljan mörkt och svalt (stelnar dock i kylskåp).

250 ml

Ingredienser:
Simmondsia chinensis seed oil* - inget annat.


*Ekologisk råvara

Vi rekommenderar:

Andra köpte även: